Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αναλύσεις SuperLeague Κυριακή 27/01/2013



Χαίρεται φίλες και φίλοι! Με θετικό ταμείο έκλεισε η χθεσινή ημέρα, στα δύο από τα τρία παιχνίδια που διεξήχθηκαν, καθώς επαληθεύτηκε ο άσος του Πανιωνίου, το 2-3 γκολ όσο και το ακριβές σκορ 2:1. Επίσης πέρασε και ο άσος της ΑΕΚ και το anytime scorer Πετρόπουλος. Ελπίζω να συνεχίσουμε με θετική αύρα και στα σημερινά…

Ώρα: 15:00
Γήπεδο:   ΄΄Ζωσιμάδες΄΄
Προϊστορία:  3-1-0
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΣ Γιάννενα-Βέροια
ΠΑΣ Γιάννενα: Η πρόκριση εις βάρος του Φωστήρα στο Κύπελλο ήταν λίγο-πολύ δεδομένη, έτσι και στο μεσόβδομαδο παιχνίδι στο Ταύρο, ο ΠΑΣ Γιάννενα πήρε και δεύτερη νίκη με σκορ 2:3, αν και βρέθηκε πίσω σκορ στο τέταρτο λεπτό. Στο πρωτάθλημα επιθυμεί να βάλει τέλος στο ατυχέστατο σερί των τελευταίων 4 αγωνιστικών και να επανέλθει στις επιτυχίες. Κρυφός στόχος είναι η είσοδος στη πεντάδα αλλά ο πιο ρεαλιστικός είναι ένα καλό πλασάρισμα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Τη περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο ΄΄Γ. Καραϊσκάκης΄΄ από τον Ολυμπιακό με σκορ 2:0, με τους Ηπειρώτες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Εντός έδρας έχει απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα του μετρώντας τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες με επτά γκολ παθητικό.
Οι Φεγκρούς, Πάντος, Κεϊτά και Ντε Βινσέντι, που ήταν όλοι τους τιμωρημένοι στο ματς με τον Ολυμπιακό είναι πλέον στην αποστολή της ομάδας. 
Στατιστικό: Τρεις φορές έχει κάνει την εμφάνιση του ο άσος του 1,90 στον ΟΠΑΠ για τον ΠΑΣ Γιάννενα και οι γηπεδούχοι επικράτησαν τις δύο από αυτές.
Από τα πιο πρόσφατα επτά παιχνίδια στην έδρα του, ο ΠΑΣ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα πέντε από αυτά.
Απουσίες:  Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.
Βέροια:  Τον ένα βαθμό μέσα από τα χέρια της έχασε η ομάδα της Βέροιας τη περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, όπου φιλοξένησε το Λεβαδειακό γνωρίζοντας την ήττα με 1:2, δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Το «τρίποντο» επί του Παναθηναϊκού «πήρε τη σκυτάλη» από ένα ατυχές σερί τριών αγωνιστικών και η Βέροια βρέθηκε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Μακριά από την έδρα της μετράει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με παθητικό δώδεκα γκολ.
Στατιστικό:   Από τα πρόσφατα επτά παιχνίδια εκτός έδρας, τα έξι από αυτά έληξαν στο σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ.
Απουσίες:  Συμπλήρωσε κάρτες ο άσος της ΄΄Βασίλισσας΄΄ Ορέστες και δεν θα αγωνιστεί. Τραυματίας ο Γεωργιάδης.
Πρόταση:  Έχει επιστροφές ο ΠΑΣ Γιάννενα και αυτό βοηθάει στο να πάρει θετικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που η Βέροια χρειάζεται τη νίκη όπου θα έχει ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά οφέλη. Πρώτη μας επιλογή θα είναι το 2-3 γκολ στο 2,05 @ stoiximan, ενώ αξίζει και το Goal/Goal στο 2,20. Πιθανό αποτέλεσμα η ισοπαλία στο 3,05. Πιθανό σκορ το 1:1.
Ώρα: 17:15
Γήπεδο:   Τούμπα
Προϊστορία:  10-1-1
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
ΠΑΟΚ-Ξάνθη
ΠΑΟΚ: Ο ΄΄Δικέφαλος του Βορρά΄΄ ξέσπασε πάνω στη Καλλιθέα στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι για το Κύπελλο και ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα επικρατώντας συνολικά με 6:2. Στο πρωτάθλημα μετά τα δύο συνεχόμενα στραβοπατήματα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίτλο και πλέον ποιο ρεαλιστικός στόχος είναι να κρατήσει ΄΄σφιχτά΄΄ τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1:0 χωρίς να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες για να ΄΄χτυπήσει΄΄ το παιχνίδι. Πλέον δεν χρειάζονται άλλα στραβοπατήματα καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσει και τη δεύτερη θέση. Εντός έδρας
Στην έδρα του διατηρεί το απόλυτο στο πρωτάθλημα με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες έχοντας μόλις τρία γκολ παθητικό. Από αυτά τα παιχνίδια, τα έξι έληξαν στο under 2.5.
Στατιστικό:   Σε δώδεκα παιχνίδια είχε ο άσος του ΠΑΟΚ απόδοση 1,45 στον ΟΠΑΠ και επαληθεύτηκαν τα δέκα από αυτά. Από τις επτά τελευταίες νίκες του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ξάνθη, οι έξι από αυτές ήρθαν με τελικό σκορ το 1:0!!
Απουσίες:  Στο Κόπα Άφρικα βρίσκεται ο Κουμαλό ενώ συνεχίζει να είναι τραυματίας ο Χακόμπο.
Ξάνθη:  ΄΄Μπλόκαρε΄΄ η ομάδα του Ουζουνίδη τη περασμένη αγωνιστική μένοντας στη λευκή ισοπαλία κόντρα στη Κέρκυρα με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Οι Ακρίτες τώρα έχουν μπροστά τους ένα «βαρύ» πρόγραμμα, που θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της ομάδας τη φετινή σεζόν. Η Ξάνθη καλείται να δώσει έξι ματς, πέντε για το πρωτάθλημα κι ένα για το Κύπελλο, στις επόμενες 32 ημέρες, και από τα αποτελέσματα που θα έχει θα κριθούν πολλά.
Στο πρωτάθλημα μακριά από την έδρα τους, δεν έχουν ακόμα πανηγυρίσει νίκη με απολογισμό τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Συνολικά παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας για δεκαέξι παιχνίδια.
Στατιστικό:  Η Ξάνθη έχει αποτύχει να σκοράρει στα τελευταία έξι παιχνίδια μακριά από την έδρα της.
Απουσίες:   Ο Ρικάρντο Ντάνι δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας, καθώς δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Πρόταση:  Επιλογή μας αν και μικρή θα είναι το under 2.5 σε απόδοση 1,50 @ stoiximan, ενώ επίσης μπορούμε να παίξουμε το συνδυαστικό 1 & under 2.5 στο 2,65 @ stoiximan. Πιθανό τελικό σκορ το 1:0 στο 4,60.

Ώρα: 17:15
Γήπεδο:   Δημοτικό Περιβολίων
Προϊστορία:  -
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης
Πλατανιάς Χανίων: Μεγάλη-ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε η ομάδα του Πλατανιά Χανίων κερδίζοντας στο δεύτερο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό με σκορ 1:0. Το χρυσό γκολ της νίκης πέτυχε στο 87’ ο Αναστασάκος έπειτα από ασθενή απόκρουση του Καπίνο , χαρίζοντας την πρόκριση στους Κρητικούς που ήταν ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο πρωτάθλημα θέλει να ξορκίσει το παρατεταμένο κάκιστο σερί των έξι αγωνιστικών χωρίς νίκη καθώς πλέον βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τη περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο με σκορ 1:0. Εντός έδρας όμως, έχει ηττηθεί μόλις από τον ΟΦΗ με απολογισμό τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.
Στα μεταγραφικά έγιναν αρκετές κινήσεις ενώ παρελθόν από την ομάδα αποτελούν τόσο ο Ουντόζι όσο και ο Ντοέ.
Στατιστικό:  Από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τα έξι από αυτά έληξαν στο Goal/Goal.
Απουσίες:  Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Λαμπάρθε, ενώ τραυματίας είναι ο Νούνιερ.
Αστέρας Τρίπολης: Επέβαλε τον… νόμο της έδρας  και επικράτησε 1:0 του ΠΑΟΚ στη «μάχη» για την δεύτερη θέση ο Αστέρας Τρίπολης, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 24’ ο Ναβάρο με γυριστή κεφαλιά. Οι Αρκάδες του Σάκη Τσιώλη πανηγύρισαν την όγδοη νίκη τους στο «Θ. Κολοκοτρώνης» σε εννέα αναμετρήσεις διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο.
Απέχει ένα πόντο από τον ΠΑΟΚ και θέλει όσο τίποτε άλλο να τον ΄΄προσπεράσει΄΄ και να βρεθεί στη θέση του. Για να καταφέρει κάτι τέτοιο πρέπει να βελτιώσει και τις εκτός έδρας επιδόσεις του, όπου μετράει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες με επτά γκολ παθητικό.
Ο Σάκης Τσιώλης συμπεριέλαβε στην 19άδα και τους νεοαποκτηθέντες Σέτι και Κάφα, οι οποίοι δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Στατιστικό: Τα τελευταία επτά παιχνίδια εκτός έδρας για τον Αστέρα Τρίπολης έχουν λήξει στο under 2.5. Δύο φορές είχε απόδοση 2,50 στον ΟΠΑΠ και καμία από τις δύο φορές δεν κέρδισε.
Απουσίες: Θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Φορμίκα και οι τραυματίες Μπαρτολίνι, Καλαντζής και Μπακασέτας.
Πρόταση:  Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι ο Αστέρας δεν θα κερδίσει το σημερινό παιχνίδι και γι αυτό το λόγο θα στραφούμε στην ισοπαλία. Καλή επιλογή μοιάζει και το Goal/Goal στο 2,12 @ stoiximan, ενώ πιθανό σκορ είναι το 1:1
Ώρα: 19:30
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Προϊστορία:  1-1-4
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Ατρόμητος: Τη δεύτερη νίκη του σε τρία παιχνίδια με τεχνικό τον Νίκο Αναστόπουλο πανηγύρισαν οι Περιστεριώτες όπου επικράτησαν με σκορ 1:0 του Πλατανιά Χανίων. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 38’ ο Μπρίτο, ενώ σε αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα ο Ατρόμητος έβγαλε φάσεις και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας..
Πλέον εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα, περιμένοντας… να ανέβει ακόμα ψηλότερα και να έχει περισσότερες ελπίδες για διάκριση στα play off. Εντός έδρας είναι αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος με απολογισμό επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα με τέσσερα γκολ παθητικό. Από αυτές τις νίκες οι πέντε ήρθαν χωρίς να δεχτεί γκολ. Πριν λίγες μέρες αποκτήθηκε ο Ουντόζι.
Στατιστικό:  Από τα 18 παιχνίδια φέτος στο πρωτάθλημα τα δεκατέσσερα από αυτά έχουν λήξει στο under 2.5. Μία φορά είχε ο Ατρόμητος απόδοση 2,35 στον ΟΠΑΠ και το παιχνίδι έληξε στο Χ χωρίς τέρματα. Από τις έξι εντός έδρας νίκες για τον Ατρόμητο, οι πέντε από αυτές ήρθαν με διαφορά ενός γκολ.
Απουσίες:  Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.
Παναθηναϊκός: Σε ένα παιχνίδι - τελικό, στο οποίο έτρεφε ελπίδες πρόκρισης στον θεσμό που μπορούσε να σώσει τη σεζόν, στο Κύπελλο Ελλάδος, είχε τραγική παρουσία και ηττήθηκε από τον ψυχωμένο Πλατανιά με σκορ 1:0. Πλέον μοναδικός στόχος απέμεινε η είσοδος στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Προέρχεται από εντός έδρας στραβοπάτημα κόντρα στο Πανθρακικό με σκορ 1:1 με τους πράσινους να προηγούνται χάρη σε γκολ του Τοτσέ, να κλείνονται πίσω και έναν πρώην πράσινο τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να πληγώνει για δεύτερη φορά φέτος το Τριφύλλι ισοφαρίζοντας για την ομάδα της Κομοτηνής. 
Μακριά από την έδρα του έχει ισορροπία στα αποτελέσματα του, με απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες με δέκα γκολ παθητικό.Στα θετικά είναι η επιστροφή του Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ.
Στατιστικό:   Ο Παναθηναϊκός από τα έξι παιχνίδια που φιλοξενήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, στα πέντε από αυτά κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Απουσίες:  Θα απουσιάσουν οι Πίντο και Φορναρόλι. Εκτός πλάνων βρίσκεται επίσης ο Χριστοδουλόπουλος.
Πρόταση:  Προτιμότερη επιλογή είναι το No Goal στο 1,70 @ stoiximan, ενώ αξίζει και το σύνολο τερμάτων 0-1 γκολ στο 2,45. Πιθανό αποτέλεσμα η ισοπαλία με σκορ 0:0.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου